21
okt
Off

El løbehjul breder sig over hele landet

De smarte el løbehjul har ramt landet som en tsunami. Det gælder både de private og udlejningsløbehjulene, at de efterhånden findes i en mængde, der ikke var til at forudse.

Grunden til, at der nu er kommet så mange af dem i bybilledet, er, at de er blevet voldsomt populære. Det er de blevet, fordi de både er praktiske og sjove at køre på.

Den nye generation af løbehjul

Løbehjul har eksisteret i mange år. For flere generationer siden var de bygget af metal og træ og havde gummihjul. For cirka tyve år siden dukkede så en nyere version af løbehjulet op, og det blev meget populært særligt blandt børn.

Så lå det lidt stille i nogle årtier, indtil en ny bølge af løbehjul strømmede ind over landet. Stadig mest for børn. Indtil inden for de seneste par år, hvor den nyeste generation af elektriske løbehjul indtog scenen. Her er der ikke kun tale om en bølge – det er som en tsunami.

Den nyeste løbehjulsgeneration er konstrueret til voksne, de er elektriske og de er langt mere stabile og funktionelle end tidligere løbehjul nogensinde har været. Det er derfor, de er blevet taget så ekstremt godt imod.

Den store popularitet har givet problemer

Folk har simpelthen taget imod de nyeste el løbehjul med åbne arme. De er da også virkelig smarte især i storbyerne. De kan køre op til 20 km i timen, så der kan komme en vis fart på dem. Og så er de ret sjove at køre på.

Den store udbredelse både blandt private og udlejningsfirmaer har betydet, at nogen har udvist en vis bekymring for det nye transportmiddel. Dels er det ikke alle, der har forstået, at færdselsloven også gælder for el løbehjul, og dels har der især i København været så mange af dem, at det har givet store problemer i trafikken.

Det har ført til, at man fra myndighedernes side har måttet lavet restriktioner i forhold til antallet af el løbehjul. Man har besluttet, at der maks. må være 200 udlejningsløbehjul i København. Foreløbig er det en etårig forsøgsordning, som man herefter vil tage op til revision.

Desuden er der flere førere af el løbehjul test, der har fået udstedt bøder. Det sker, fordi vedkommende ikke har overholdt færdselsloven. Det elektriske løbehjul er nemlig underlagt færdselsloven – ligesom andre transportmidler er. Flere af bøderne har været givet på grund af spiritus eller andre euforiserende stoffer.

Efterhånden som brugerne lærer, at et elektrisk løbehjul ikke er et stykke legetøj, som man kan fjolle rundt på alle vegne, og at færdselsloven gælder, når man kører på det, så kan det være, at mængden af bøder bliver reduceret.

Hvis du bruger el løbehjulet med omtanke, så er det nemlig både et sjovt og smart transportmiddel.