13
jul
Off

Frihed eller sikkerhed?

Et af de helt store paradokser i det moderne liv, er forholdet mellem frihed og fællesskab. I næsten alle aspekter af vores moderne liv, er det to ting vi holder op imod hinanden, og noget som ofte er til diskussion både på arbejdsmarkedet, inden for det politiske liv og sågar i et parforhold. Det paradoksale er, at næsten alle mennesker vil have begge dele på samme tid, selvom det næste aldrig er en mulighed.

Kendte paradokser

På din arbejdsplads, vil du gerne have sikkerhed for, at du har dit arbejde lang tid frem. du vil være sikker på at du får en løn du kan regne med og som kan dække dine udgifter, men du vil også have frihed til at vælge dine egne opgaver og indflydelse på arbejdstider og andre forhold. Du har selvfølgelig meldt dig ind i en billig a-kasse men du er ikke sikker på, at du kan leve af dagpenge. Du kan ikke få det hele, det er helt sikkert, for den ultimative frihed fra arbejdet vil være, at du slet ikke arbejder.

Din kæreste søger sikkerhed. Hun vil vide hvad du laver og du har det nok lidt på samme måde, men alligevel vil du også have din frihed. Det er ikke altid at man kan få de ting til at gå op, måske er det derfor at der er et rekord stort antal singler i både Danmark og resten af vesten. Menneskets natur er lidt sær her, for man vil som udgangspunkt to ting på samme tid, selvom de som oftest er hinandens modsætning.