25
jul
Off

Guide: Sådan finder du de rette terrassebrædder

Skal du bruge nye terrassebrædder? Så er der nogle ting, som du skal kende til, inden du går på indkøb. Vi gennemgår de forskellige ting, som du skal tænke over her i artiklen.

Mængde & størrelse

Det første du skal tænke over er, hvor mange terrassebrædder du skal bruge, samt hvad bredden og længden skal være på dem. Terrassebrædder kan være en smule besværlige at skære til grundet den store størrelse. Særligt hvis du ikke lige har det største værksted derhjemme. Derfor kan du lige så godt finde nogle terrassebrædder, der passer nogenlunde på den størrelse, du skal bruge til sidst. Så slipper du for at bruge tid på at justere dem så meget. En anden ting er mængden. Det er surt at få købt for få brædder. Samtidig skal du heller ikke købe alt for mange. Sørg for at lægge en plan for byggeprojektet, så du nogenlunde ved, hvor mange du skal bruge.

Sammenlign priser

Selvom man ikke skulle tro det, så kan der faktisk godt være stor prisforskel på terrassebrædder. Først og fremmest kommer det an på forhandleren men også kvaliteten. Bor du i en større by, kan du både kigge på internettet eller besøge de forskellige byggemarkeder i byen. Skal du bruge en større mængde brædder, kan man ofte få forhandlet sig til en god pris. Det er i hvert fald værd at gøre forsøget. Kig lidt på de forskellige træsorter, og find de terrassebrædder, du synes er pænest. Vil prutte rigtigt om prisen, kan du jo præsentere de pågældende byggemarkeder for de tilbud, du har fået andre steder.

Skal du have andet?

Inden du lægger din ordre så overvej, om du mangler noget ellers. Skal du bruge mange terrassebrædder bliver det hurtigt til nogle penge, og der kan måske være en god besparelse at hente. Det kan være, at du mangler en god sav til at save dem i stykker, når du skal justere dem. Du kan også få et tilbud på terrassebrædderne inklusiv træbeskyttelse.

Har du husket træbeskyttelsen?

Træbeskyttelse er essentielt, når det kommer til at beskytte terrassebrædderne. Med det til tider hårde danske vejr i Danmark, er det enormt vigtigt at give træet beskyttelse. Ellers risikerer du at dine brædder falder hen og ganske enkelt bliver grimme at se på. Sørg derfor for at få beskyttet dem. Rens altid træet med noget trærens, inden du begynder. Ellers vil træbeskyttelsen ikke have den fulde effekt. Husk altid at vælge en træbeskyttelse og trærens, der passer til træsorten.