4
apr
Off

Hvad skal du kigge efter når skal have hosting?

Hvordan kan du finde ud af hvilke behov din nye hjemmeside har? Det er egentlig forholdsvis simpelt, men for en begynder kan det være ret svært at finde ud hvad man egentlig har brug for. Da jeg startede min første hjemmeside, var jeg nødt til at hoppe ud i at købe det første det bedste jeg faldt over, for der var ikke ret meget at vælge imellem. Nu om dage er det dog blevet noget nemmere, da der er kommet så mange forskellige hosting firmaer så man kan vælge og vrage imellem dem.

Det er heldigvis også blevet noget mere brugervenligt end det var i gamle dage. Med et billigt webhotel fra fx unoeuro, er det for langt de fleste ret nemt og overskueligt at få sat sin første hjemmeside op. Det eneste svære der måske er at finde ud af er at man skal aktivere sit ny købte domæne gennem en ekstern part (hvis man har købt et .dk domæne, er det dk-hostmaster man skal aktivere det hos). Men selv de allermest grønne domæneejere kan nu om dage google sig til hvordan man efterfølgende aktiverer sit domæne og får smidt en brugbar hjemmeside derpå.

Det foregår egentlig ganske enkelt ved at man smider et CMS system på sit webhotel og derefter finder et fint tema som man nemt og enkelt kan lave til noget unikt og flot. Hvis man ikke har mod på det selv, findes der et hav af dygtige mennesker derude, der kan ordne den slags ting for ret små penge(der er stor konkurrence på lige netop det felt nemlig).

Den nye konkurrencesituation mellem hosting firmaer har ligeledes også ledt til et gevaldigt pris pres på hhv. webhoteller, vps’er og dedikerede servere, hvor man for omkring 9 kr. i måneden kan få et webhotel hvor man kan have uanede mængder af domæner tilknyttet (du betaler for kun domænet). Hvis du er på udkig efter et nyt firma hvor du kan få et webhotel, så er der masser af steder du kan undersøge markedet for disse. Tjek for eksempel denne oversigt over webhoteller.

Det er så at sige kundernes land derude lige nu – altså hvis man ikke bliver fanget i en eller anden super dyr løsning du ikke har brug for.