2
sep
Off

Spar masser af penge!

Hvis man er en af dem der godt kan lide et godt tilbud, så er en årets største tilbudsdage nu også begyndt at blive mere populær i Danmark. Black Friday som afholdes fredagen efter thanksgiving i USA, er den dag på året hvor der bliver omsat for fleste penge verdenen over. Det er dog først de senere år at Black Friday er kommet til Danmark for alvor. I 2014 berettede FDIH at der var en omsætning der lå omkring 30% højere end på en normal fredag. Samtidig spår de også om at 2015 bliver endnu større i forhold til omsætning på dagen.

Black Friday er længe blevet beskrevet som en af de mest travle dage i USA, men det har ikke altid været sådan. I perioden 1993 til 2001 var det imellem 5-10 mest travle shopping dage, med den sidste lørdag før julen som den mest travle. I 2003 overtog black Friday dog første pladsen, og har siden da ligget nr. 1.

Black Friday Danmark er populær af flere forskellige grunde. Den markerer for det første at julesæsonen så småt er ved at gå i gang. Ligeledes giver mange virksomheder deres ansatte fri på black Friday som en del af thanksgiving ferien, hvilket gør det til en oplagt dag at lave knaldtilbud på. Mange laver mange ”begrænset antals” tilbud, for at give folk en grund til at komme ind i butikken. I de senere år er mange virksomheder endda begyndt at åbne kl 00.00, hvilket har vakt en del harme rundt omkring i landet, da materialismen godt kan tage overhånd til tider. Ligeledes giver det en form for ”unfair” fordel, for dem der har mulighed for at komme afsted til det sene tidspunkt.

I danmark er vi dog ikke helt nået til det punkt endnu. Der er ikke nogen der har holdt åben i fysiske butikker til kl 00.00, men måske det blot er et spørgsmål om tid.